Update ora 18:20 Guvernatorul din Dnipropetrovsk, unde se află și orașul, a oferit un bilanț actualizat al victimelor atacului: doi morți și 30 de răniți, între aceștia și doi copii.

Știrea în formă inițială: Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a scris pe conturile sale de social media: “Teroriștii ruși își confirmă încă o dată statutul de luptători împotriva a tot ceea ce este uman și onest. Un atac cu rachete asupra unei clinici din orașul Nipru. Până în prezent, o persoană a fost ucisă și 15 au fost rănite. Distrugerile provocate de bombardamente sunt îndepărtate, iar victimele sunt salvate”.

Zelenski a mai scris: “Trebuie să-i învingem pe acești inumani în mod irevocabil și cât mai curând posibil (…) Poporul nostru este cel mai prețios lucru din Ucraina”.

Armata Ucraineană susține că noaptea trecută, a doborât 17 rachete și 31 de drone lansate de Rusia, dar altele au lovit ținte din Nipru și Harkov, inclusiv un depozit de petrol.

Sursă alternativă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday