Oficiul european de statistică a transmis într-un comunicat de presă că numărul persoanelor din țările europene care lucrează ca specialiști IT a crescut la 9,4 milioane și reprezintă 4,6% din totalul forței de muncă.

În România s-a înregistrat a doua cea mai mare pondere a femeilor care lucrează ca specialiști IT (25,2%), deși țara se află pe penultimul loc ca pondere a acestui sector, cu 2,8%, după Grecia (cu 2,5%). Dintre statele UE, cele mai mari ponderi au fost înregistrate în Suedia (8,6%), Luxemburg (7,7%) și Finlanda (7,6%).

Eurostat precizează totuși că a fost observată o scădere ușoară a ponderii femeilor care lucrează în IT la nivelul întregului bloc comunitar în 2022, comparativ cu anul precedent (de la 19,1% la 18,9%), fiind întreruptă astfel tendința de creștere care a fost observată începând cu 2014.

Din 2012 până în 2022, numărul specialiștilor din IT a crescut cu 57,8%, ceea ce reprezintă de aproape 6,6 ori rata de creștere a ocupării forței de muncă (+8,8%).

Sursă: Eurostat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday