Președintele le-a declarat jurnaliștilor prezenți la Sibiu că s-ar putea amâna rotativa guvernamentală și, implicit, demisia lui Nicolae Ciucă, cu câteva zile, până la rezolvarea problemelor din sistemul de învățământ.

Klaus Iohannis spune că “membrii coaliției trebuie să se hotărască cum vor dori să arate viitorul Guvern (…) însă fiind greva încă neîncheiată, vom vedea dacă vom reuşi să începem procedura mâine sau peste câteva zile, dar nu asta este important, dacă acum imediat sau peste o săptămână, două se face rotaţia”. 

Conform calendarului, premierul Ciucă ar trebui să-și dea demisia la finalul acestei săptămâni, iar locul său să fie preluat de Marcel Ciolacu. “Mâine ar trebui să înceapă procedura, însă doar dacă mâine se încheie greva din Educație. Nu cred că rotaţia se va face rotaţia în timpul acestor negocieri.“, a adăugat Iohannis.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday