Ministerul rus al Apărării a transmis că nava de luptă Ivan Hurs a fost atacată fără succes de trei ambarcațiuni ucrainene rapide, fără echipaj, în apropiere de strâmtoarea Bosfor. “Toate ambarcațiunile inamice au fost distruse, la 140 km nord-est de Bosfor”, a transmis ministerul rus.

Ministerul a adăugat că nava de război proteja gazoductele TurkStream și Blue Stream, care livrează gaze din Rusia către Turcia prin Marea Neagră și că, în ciuda presupusului atac, “continuă să își îndeplinească sarcinile”.

TurkStream transportă gazele din peninsula rusă Taman către vest, prin partea de vest a Mării Negre, până într-un punct de la vest de Bosfor. Blue Stream traversează estul Mării Negre.

Anul trecut, au avut loc explozii care au avariat gazoductele Nord Stream 1 și 2, care transportau gaze rusești către Germania, prin Marea Baltică.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday