“Dacă rușii de rând își primesc copiii în sicrie, în timp ce elitele își trimit copiii la soare în străinătate, Rusia s-ar putea confrunta cu o revoluție ca la 1917. Vom pierde războiul din Ucraina, dacă elita rusă nu îl va lua în serios”, a spus Prigojin, fără să precizeze clar la care dintre revoluțiile anului 1917 se referă.

Ucraina pregătește o contraofensivă menită să împingă trupele ruse dincolo de granițele de dinainte de 2014, inclusiv din Crimeea, a mai spus Prigojin. “Cel mai probabil, acest scenariu nu va fi unul bun pentru Rusia, așa că trebuie să ne pregătim pentru un război anevoios. La dracu, putem ajunge în situația de a pierde chiar Rusia, asta este principala problemă… Trebuie să impunem legea marțială”, a mai spus Prigojin, înjurând deschis, într-un stil care îl caracterizează.

Referirea sa la anul 1917 este oarecum neclară, pentru că atunci, în Rusia Țaristă, au avut loc două revoluții – mai întâi una liberală, iar apoi o lovitură de stat bolșevică, a doua pe fondul colapsului Armatei Ruse. Sute de mii de soldați au părăsit fronturile Primului Război Mondial și au plecat acasă, o parte din ei formând apoi Armata Roșie, sovietică. Ulterior a izbucnit un război civil care a durat patru ani.

Potrivit Ministerului britanic al Apărării, numai de la începutul acestui an peste o mie de soldați ruși au fost judecați pentru dezertare.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday