Liderii sindicatelor din învățământ s-au întâlnit în această după-amiază cu premierul Nicolae Ciucă și cu liderul PSD, Marcel Ciolacu. Sindicaliștii spun că negocierile de astăzi “s-au încheiat fără nimic concret”, motiv pentru care greva continuă.

“Mâine va fi o ședință a tuturor liderilor sindicatelor, la orele 16, și i-am invitat pe toți reprezentanții guvernului. Greva continuă. Poate factorii decidenți vin mâine cu o soluție acceptabilă la problemele noastre. Noi am solicitat un act normativ prin care să se acorde o mărire a salariilor până la intrarea în vigoare a legii salarizării (…) Ne-au spus că nu sunt bani, că e deficit, dar nu au venit cu o propunere care să ne mulțumească. În acest ritm cred că va fi o grevă de durată, câteva săptămâni“, au declarat reprezentanții sindicatelor.

Reamintim, duminică, sindicatele au respins oferta guvernului, care se angajase să majoreze salariile din vară, când va fi gata legea salarizării unitare. Evaluarea națională de la clasa a VI-a, care trebuia să înceapă miercuri, a fost amânată pentru săptămâna viitoare (30 și 31 mai), din cauza grevei generale.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday