Agenția de stat Belta scrie că Roman Protasevici le-a transmis reporterilor că a fost grațiat. Declarația sa a fost preluată de Reuters și Nexta: “Tocmai am semnat toate documentele relevante în vederea grațierii. Aceasta, bineînțeles, este pur și simplu o veste minunată”.

La începutul lunii mai, Protasevici a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru infracțiuni precum incitare la terorism, calomnierea președintelui și organizarea de proteste în masă. Anterior, a lucrat ca jurnalist la publicația Nexta, care a relatat pe larg despre protestele din 2020, când Lukașenko a redevenit președinte. În opinia opoziției din Belarus și a statelor occidentale, scrutinul din urmă cu trei ani a fost fraudat.

Roman Protasevici a fost arestat în mai 2021, după ce avionul de linie cu care se deplasa a fost consemnat la sol de autoritățile bieloruse, sub pretextul că ar fi putut avea la bord o bombă.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday