Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică:

  • În luna martie 2023, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna februarie 2023 ca serie brută cu 42,4%, însă ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 4,1%. Creșterea a fost de 17,8% (ajustat) față de martie 2022.
  • Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 12,5% ajustat în primele trei luni, față de primul trimestru al anului trecut. Din total, 24% au fost lucrări de reparații, iar 14,2% au fost lucrări de construcții noi.
  • Pe obiecte de construcții, creşteri au avut loc la construcţiile inginereşti/de infrastructură (+23,7%), clădirile rezidenţiale (+4,1%) şi la clădirile nerezidenţiale (+3,4%). Avansul pentru lucrările la clădiri rezidențiale a frânat, însă, comparativ cu avansul înregistrat anul trecut.

  • Pentru comparație, în primul trimestru din 2022, volumul lucrărilor la clădirile rezidențiale înregistra un avans de 21% față de același interval din 2021. Tot atunci, volumul construcţiilor de infrastructură scădea cu 11,7%.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday