Membrii grupului de activiștii Ultima Generazione sunt cei care au înnegrit fântâna, duminică după amiază. Ei au cerut oprirea imediată a subvențiilor acordate pentru combustibilii fosili, susținând, de asemenea, că motivul inundațiilor recente,  care au devastat nord-estul Italiei și care au cauzat până acum 14 decese, este criza climatică. Grupul susține că una din patru locuințe din Italia este vulnerabilă la inundații.

Primarul Romei, Roberto Gualtieri, a condamnat protestul, arătând că 300 de mii de litri de apă vor fi irosiți pentru a curăța fântâna.

Activiștii pentru climă au orchestrat recent mai multe proteste perturbatoare, în întreaga Europă. De obicei, ele vizează situri culturale și opere de artă din muzee, pe care le vandalizează fără a le distruge, încercând să sensibilizeze populația cu privire la schimbările climatice.

Sursă: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday