Incidentul a avut loc în această dimineață în jurul orei 6 (ora României), când un grup de cinci tineri a părăsit un club de noapte din orașul Marsilia, din sudul Franței. Potrivit autorităților locale, doi atacatori, ale căror identități sunt momentan necunoscute, au tras cu puști Kalashnikov (AK-47) în mașina în care se aflau cei cinci. Trei dintre aceștia au murit, iar alți doi au reușit să fugă de la fața locului. Atacatorii au fugit și ei. 

Poliția leagă incidentul de traficul de droguri, care a crescut rata violenței din zonă în ultimul an. Anchetatorii au declarat pentru presa franceză că cei cinci erau cunoscuți de poliție și că locuiau într-un cartier rezidențial unde infracțiunile între traficanți sunt frecvente. De asemenea, aceștia au precizat că o mașină, care ar putea aparține atacatorilor, a fost incendiată, probabil pentru a distruge probele, în apropierea locului faptei.

Prefectul regiunii a declarat că, în weekend, ofițerii au confiscat arme, inclusiv trei puști de asalt Kalashnikov, și au arestat cinci persoane acuzate de posesie de arme de foc.

În primele cinci luni ale anului, în Marsilia au avut loc 21 de astfel de incidente.

Sursa: BBC

Foto: Delstudio | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday