În ultimele zile, au fost organizate mitinguri și greve, pe fondul salariilor mici și condițiilor de muncă nefavorabile ale profesorilor. Rata inflației din Ungaria, care în prezent este de 24%, a erodat salariile profesorilor, care erau deja sub media națională.

Vineri, cetățenii maghiari s-au adunat la Budapesta pentru a protesta împotriva unui nou proiect de lege al guvernului Orban, prin care profesorii își vor pierde statutul de funcționar public și vor avea un volum de muncă mai mare. Aproximativ cinci mii de profesori au transmis deja că vor demisiona dacă legea va intra în vigoare.

Protestele au devenit din ce în ce mai frecvente în Ungaria, din cauza deciziilor luate de premierul naționalist Viktor Orban, care se află la putere încă din 2010. Printre acestea se numără limitarea presei, măsurile drastice luate împotriva migranților și persoanelor LGBT și conflictele cu Uniunea Europeană cauzate de perspectiva asupra democrației.

Sursa: Reuters

Sursa foto: @Telexhu | Twitter

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday