Rafael Nadal a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va lipsi de la turneul Roland Garros (French Open), pentru prima dată de la debutul său din 2005, după ce accidentarea de la şold nu s-a vindecat corespunzător. “Nu eu am luat decizia, ci corpul meu a făcut-o. Îmi este imposibil să mai joc la Roland Garros”, a explicat acesta.

Acesta precizează că nu va mai juca deloc nici în următoarele luni. “Anul viitor va fi ultimul meu an în circuit – aceasta este ideea mea”, a mai adăugat sportivul spaniol.

Nadal, în vârstă de 36 de ani, s-a accidentat la şold în timpul turului al doilea de la Australian Open, din ianuarie. De atunci, sportivul nu a mai putut participa la alte turnee, ceea ce a dus la coborârea acestuia pe locul 14 în clasamentul ATP. 

Rafael Nadal a câștigat 22 de titluri de Grand Slam, având un record de 14 titluri la simplu masculin la Roland Garros. The French Open va avea loc la Paris, între 28 mai şi 11 iunie.

Surse alternative: BBC, SkySports

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday