Angajaţii din sistemul de sănătate anunţă că, începând cu data de 23 mai, vor începe să strângă semnături pentru demararea unei greve generale. În acest sens, sindicatele vor organiza, iniţial, un miting pe 8 iunie, urmat de o grevă de avertisment pe 27 iunie, între orele 10 şi 12.

În cazul în care se strâng suficiente semnături și nu le sunt îndeplinite revendicările, lucrătorii din sănătate vor intra în grevă generală începând cu 1 iulie. Angajaţii din sănătate solicită, printre altele, condiţii mai bune de muncă, salarii mai mari, raportarea sporurilor la condiţiile de lucru şi deblocarea locurilor de muncă din sistemul public de sănătate.

“Precizăm că acțiunile de protest vor fi desfășurate după numirea noului Guvern, pentru a maximiza șansele ca revendicările angajaților din sănătate să fie satisfăcute”, conchid sindicaliștii. 

Reamintim, ieri, și angajații din învățământ au anunțat, în urma negocierilor cu guvernul pe tema majorării salariilor, că vor intra în grevă generală de luni, 22 mai.

Foto: Wave Break Media Ltd | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday