Potrivit unui sondaj realizat de Reuters și Ipsos, companie multinațională de cercetare de piață, pe un eșantion de 4.415 adulți, 61% dintre cetățenii americani cred că AI prezintă riscuri la adresa umanității, în timp ce doar 22% nu sunt de acord cu această afirmație, iar 17% au transmis că nu sunt siguri de viitorul tehnologiei în raport cu omenirea. 

În funcție de opțiunile politice, 70% dintre cei care au votat pentru Donald Trump în 2020 sunt îngrijorați de nivelul rapid de dezvoltare al inteligenței artificiale, în comparație cu 60% în cazul celor care au votat pentru actualul președinte, Joe Biden. 

Este revelator faptul că o parte atât de mare a cetățenilor americani sunt îngrijorați de efectele negative ale Inteligenței Artificiale. Vedem momentul în care ne aflăm similar cu situația începutului unei ere nucleare și avem beneficiul unei percepții publice care este în concordanță cu necesitatea de a acționa”, a declarat Landon Klein, director pentru politică americană la Future of Life Institute, specializată în reducerea riscurilor catastrofale și existențiale globale cu care se confruntă omenirea. Organizația a redactat, de asemenea, scrisoarea deschisă semnată de Elon Musk și alte personalități prin care se cerea o pauză de 6 luni în dezvoltarea AI.

Pe de altă parte, mulți americani sunt preocupați de probleme precum creșterea ratei criminalității și incertitudinea economică: 77% dintre aceștia susțin creșterea finanțării forțelor de ordine pentru a combate criminalitatea, iar 82% sunt îngrijorați de riscul unei recesiuni. 

Sursa: Reuters

Foto: Wrightstudio | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday