Funcția face parte dintr-o serie de instrumente noi, care vor intra în dotarea dispozitivelor iPhone și iPad anul acesta, odată cu actualizarea de software iOS 17. Personal Voice va funcționa împreună cu funcția Live Speech pentru a le permite utilizatorilor să își înregistreze vocea și să comunice cu alte persoane în timpul apelurilor audio sau pe platforme precum FaceTime.

Pentru a seta funcția Personal Voice, utilizatorii trebuie să citească un set aleatoriu de indicații, pentru ca dispozitivul să înregistreze vocea timp de 15 minute. După crearea unui model, o varietate de fraze vor putea fi redate, fie prin intermediul vocii utilizatorului, fie de Siri. Funcția va putea fi combinată cu Live Speech, care va permite utilizatorilor să tasteze mesaje pe dispozitiv pentru a fi citite cu voce tare.

Apple va implementa aceste funcții în special pentru persoanele care suferă de anumite dizabilități (cum ar fi scleroză laterală amiotrofică) și care riscă să își piardă capacitatea de a vorbi.

Un alt instrument, care va fi disponibil însă doar pe dispozitivele Apple cu senzor LIDAR, se numește Point And Speak. Acesta va permite utilizatorilor să indice cu degetul textul de pe un obiect (de exemplu, de pe electrocasnice), iar telefonul sau tableta să folosească camera foto pentru a citi acel text. 

Sursa: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday