Comisia pentru conturi publice a Camerei Comunelor a explicat într-un raport că Palatul Westminster, în care se află Parlamentul britanic, “are scurgeri, căderi de zidărie și este în pericol constant de incendiu. Există un risc real și în creștere ca un eveniment catastrofal să o distrugă înainte ca lucrările de restaurare mult întârziate să fie efectuate”.

Camera Comunelor a explicat că palatul este amenințat constant de incendii, inclusiv din cauza instalațiilor electrice, iar încă din 2016 au avut loc 44 de astfel de incidente. Sistemele mecanice și electrice au fost actualizate ultima dată în anii 1940 și există atât de mult azbest încât îndepărtarea acestuia “ar putea necesita aproximativ 300 de persoane care să lucreze timp de doi ani și jumătate”. 

Clădirea face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Are nevoie urgentă de renovări, care, potrivit Comisiei, sunt costisitoare. Lucrările de reînnoire de până acum s-au rezumat, în cea mai mare parte, la “peticirea” clădirii, care a costat aproximativ 2,3 milioane de euro pe săptămână.

După zeci de ani de consens asupra necesității de a restaura Palatul Westminster, progresul a fost extrem de lent. În 2018, legislatorii au votat pentru a se muta din clădire până la mijlocul anilor 2020, pentru a permite efectuarea unor reparații majore care ar putea dura mai mulți ani. Dar decizia a fost pusă sub semnul întrebării încă de atunci de către alți legislatori care doreau să rămână în clădire, iar anul trecut, organismul înființat inițial pentru a supraveghea proiectul de reparații al Parlamentului a fost desființat.

Surse: Deutsche Welle, UK Gov

Foto: Stoyan Haytov | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday