Ne-am angajat să găsim modalități noi și inovatoare de a reinventa stilul nostru de lucru în domeniul exploatării”, a declarat Gabriel Guerra, vicepreședintele Shell pentru inovație și performanță. Compania a mai precizat că scopul utilizării AI este îmbunătățirea eficienței și vitezei operaționale în ceea ce privește producția. Spre exemplu, mai arată Shell, noua tehnologie ar putea reduce procesul de explorare la doar nouă zile, de la nouă luni.

Tehnologia, furnizată de SparkCognition, companie de software specializată în AI, va ajuta la creșterea producției și la reducerea puternică a procesului de explorare a resurselor. Mai exact, tehnologia ar genera imagini ale subsolului folosind mai puține seturi de date seismice decât în mod normal, ceea ce ar ajuta în același timp și la conservarea biodiversității marine. Implicit, un număr mai mic de scanări seismice ar reduce și costurile companiei și ar accelera procesul de explorare.

Inteligența artificială generativă, folosită în special pentru domeniul de imagistică seismică, poate perturba în mod pozitiv procesul de explorare și are implicații extinse și de anvergură”, a declarat și Bruce Porter, director științific al SparkCognition.

Sursa: Reuters

Sursa Foto: Curraheeshutter / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday