Organizația Mondială a Sănătății s-a declarat entuziasmată de potențialul inteligenței artificiale în domeniul sănătății publice. Totuși, s-a arătat îngrijorată despre cum va fi folosită pentru a lărgi accesul la informațiile despre sănătate, a îmbunătăți procesul de diagnosticare și “a sfătui” cadrele medicale.

Organizația atrage atenția că datele folosite pentru a “antrena” inteligența artificială pot fi tendențioase și pot genera informații false sau inexacte. “Boții” ar putea fi folosiți în mod greșit pentru a genera dezinformare.

OMS a mai transmis:Adoptarea impulsivă a unor sisteme netestate ar putea duce la erori din partea angajaților, ar putea dăuna pacienților, ar putea eroda încrederea în inteligența artificială și, prin urmare, ar putea submina sau întârzia potențialele beneficii ale utilizării tehnologie pe termen lung”.

Surse alternative: Reuters, Comunicatul OMS

Foto: Wrightstudio | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday