Potrivit unui comunicat de presă emis azi de Garda de Coastă, poliţiştii de frontieră au fost informați ieri de o navă comercială că pe Marea Neagră, la 7 mile marine est de localitatea Sulina, se afla un obiect similar unei mine marină.

O navă din dotarea Gărzii de Coastă s-a deplasat la fața locului și a confirmat că este vorba într-adevăr despre o mină marină, aflată în derivă. Ulterior, mina a ieșit din câmpul vizual al polițiștilor de frontieră și a intrat în apele ucrainene.

Conform procedurilor specifice, polițiștii de frontieră au instituit o zonă de siguranță, și asigură securitatea perimetrală, fiind totodată anunțate autoritățile naționale dar și cele ucrainene cu atribuții în domeniu, fiind informați de către cei din urmă cu privire la faptul că vor interveni pentru distrugerea minei“, transmite Poliția de Frontieră.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday