Vodafone va elimina 11 mii de locuri de muncă (peste 10% din angajați) la nivel mondial în următorii trei ani, după ce a raportat că vânzările pe întregul an au crescut doar marginal, iar profiturile au scăzut.

Restructurările anunțate azi sunt cele mai mari din istoria grupului, care are aproximativ o sută de mii de angajați în toată lumea. Compania, al cărei preț al acțiunilor a scăzut la cel mai mic nivel din ultimele două decenii, a transmis că trebuie să-și restructureze afacerea pentru a face față concurenței și pentru a îmbunătăți experiența pentru zecile de milioane de clienți.

Reducerile de locuri de muncă, care urmează anunțului din noiembrie a unui plan de economisire a costurilor de un miliard de euro, marchează prima mișcare importantă a noului director executiv al grupului, Margherita Della Valle, care a declarat că “Performanța noastră nu a fost suficient de bună. Pentru a livra constant, Vodafone trebuie să se schimbe“.

Vodafone a transmis că va genera venituri de circa 3,3 miliarde de euro în acest an financiar, în scădere față de cele 3,6 miliarde estimate de analiști, și față de cele 4,8 miliarde de euro înregistrate în anul încheiat la sfârșitul lunii martie. Germania, cea mai mare piață a sa, a avut performanțe slabe, care combinate cu costurile mari ale energiei, a dus la o scădere cu 1,3% a câștigurilor de bază ale grupului. Cu toate acestea, creșterea în Africa și vânzările mai mari de telefoane i-au permis să obțină o creștere cu 0,3% a veniturilor, la 45,7 miliarde de euro.

Vodafone a redus recent numărul posturilor disponibile pe câteva dintre marile sale piețe, eliminând o mie de locuri de muncă în Italia la începutul acestui an.

Surse alternative: Reuters, The Guardian

Foto: Josefkubes | Dreamstime.com

Folosim cookies