Autoritățile de reglementare antitrust din UE au aprobat luni achiziția Activision de către Microsoft, motivând că explicațiile oferite de compania americană de software au fost suficiente pentru a le satisface preocupările. “Angajamentele abordează pe deplin preocupările în materie de concurență identificate de Comisie și reprezintă o îmbunătățire semnificativă pentru jocurile în cloud, în comparație cu situația actuală“, a transmis organul de supraveghere al concurenței din UE, într-un comunicat de presă.

Totodată, UE susține că Microsoft (Xbox) nu ar avea interesul să nu mai distribuie jocurile Activision către Sony (PlayStation), în contextul în care în Spațiul Economic European, raportul este de patru console Sony PlayStation pentru fiecare consolă Microsoft Xbox achiziționată.

Reamintim că la începutul lunii noiembrie, oficialii europeni au deschis o investigație asupra ofertei deoarece “ar putea afecta concurența”, și existau temeri că Microsoft ar putea limita accesul la jocurile video pentru console și PC ale companiei. Iar luna trecută, și principala autoritate de concurență din Marea Britanie a blocat acordul. Analiștii spun însă că cea mai importantă “probă” pentru această tranzacție este cea a investigației din SUA, unde autoritățile urmează să anunțe dacă aprobă tranzacția.

Comisia Europeană a transmis azi că Microsoft a oferit consumatorilor europeni oferte de licență gratuită pe 10 ani și servicii de streaming de jocuri în cloud, pentru a lansa jocurile pentru PC și console. Activision se află în spatele unora dintre cele mai populare jocuri din lume, precum Call of Duty și World of Warcraft.

Surse alternative: Comisia Europeană, CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday