Autoritățile de reglementare din UE au deschis marți o investigație asupra ofertei pe care Microsoft a făcut-o producătorului Activision Blizzard, recunoscut pentru jocurile “Call of Duty” și “World of Warcraft”. Oficialii europeni se tem că acordul “ar putea afecta concurența”, dar vor avea la dispoziție patru luni să determine dacă tranzacția poate fi finalizată cu succes. În acest caz, va fi cea mai mare din istoria jocurilor video.

Microsoft (deținătorul Xbox) mizează pe faptul că librăria de jocuri a Activision o va ajuta să concureze mai bine cu liderii Tencent (producătorul League of Legends) și Sony (creatorul PlayStation, principalul rival pe piața de console de jocuri), care este printre principalii critici al acordului.

Comisia Europeană a declarat căAncheta preliminară arată că tranzacția poate reduce semnificativ concurența pe piețele de distribuție a jocurilor video atât pentru consolă, cât și pentru PC, inclusiv serviciile pe bază de abonament lunar și serviciile de streaming de jocuri în cloud.”

În studiourile Activision Blizzard, cu peste zece mii de angajați, au fost produse titlurile “Warcraft”, “Call of Duty”, “Diablo”, “Overwatch”, dar și “Candy Crush”. Microsoft a explicat că jocurile se vor regăsi în portofoliul Game Pass de pe Xbox, un pas important în rivalitatea cu consolele Playstation ale Sony.

În mod deosebit, mai adaugă autoritățile de reglementare, există îngrijorări cu privire la faptul că, prin achiziționarea Activision Blizzard, Microsoft ar putea limita accesul la jocurile video pentru console și PC ale companiei, “în special accesul la jocurile de mare succes, precum Call Of Duty”. Activision a anunțat săptămâna aceasta că ultima sa versiune a jocului, Call of Duty: Modern Warfare 2, a înregistrat deja vânzări de peste un miliard de dolari de la lansarea din 28 octombrie.

Sursă: Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday