Serviciul pentru Animalele Sălbatice din Kenya (KWS) a anunțat că, numai sâmbătă, șase lei au fost împușcați, “un număr neobișnuit de mare de lei uciși dintr-o dată”. La începutul săptămânii trecute, ecologiștii au anunțat că Loonkiito, în vârstă de 19 ani, unul dintre cei mai bătrâni lei de pe continentul african, a fost ucis de proprietarul unei ferme. Loonkiito era înfometat, a părăsit zona protejată și a atacat un țarc cu capre, potrivit organizației de conservare Lion Guardians.

Organizația a mai explicat că, de obicei, la finalul sezonului secetos, leii găsesc mai greu pradă sălbatică, iar crescătorii de animale domestice sunt “deosebit de vigilenți”. Kenya se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani.

Cei șase lei împușcați sâmbătă uciseseră 11 capre și un câine, a precizat KWS într-un comunicat de presă. Toți leii făceau parte din ecosistemul Amboseli din comitatul Kajiado, un sit al rezervației biosferei UNESCO de lângă Muntele Kilimanjaro.

KWS a găzduit sâmbătă o întâlnire la care au participat localnici și oficiali guvernamentali pentru a discuta situația, câutând “să minimizeze riscul de conflict între oameni și animale sălbatice, inclusiv prin dezvoltarea unor sisteme de avertizare timpurie privind prezența animalelor sălbatice în proximitate”, a precizat KWS.

Sursă: CNN

Sursă Foto: Andrey Gudkov | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday