Conform The Guardian, creșterea numărului postărilor celor care contestă efectele schimbării climatice și creează teorii ale conspirației a crescut din cauza concedierilor în masă pe care Musk le-a făcut. Acestea au dus la reducerea numărului angajaților, inclusiv a celor care se ocupau de verificare postărilor și preveneau producerea unor abuzuri.

Un alt factor care contribuie la agravarea situației este legat de faptul că, unei părți a celor care aveau conturile blocate din cauza comportamentului abuziv li s-a permis acum să revină.

În ceea ce privește impactul pe care postările îl au, The Guardian amintește că, de la preluarea platformei, Elon Musk a implementat o serie de schimbări și în acest sens. Astfel, experții climatici au observat că majoritatea celor care neagă existența încălzirii globale și construiesc teorii ale conspirației au conturi plătite, ceea ce face ca postările lor să fie mai vizibile.

Cercetătorii climatici, care încearcă să lupte cu dezinformările de pe platformă, au spus că, în ultima perioadă, se confruntă din ce în ce mai mult cu comentarii jignitoare și amenințări. Cei mai mulți au decis să își continue demersul, în ciuda mediului nefavorabil, însă unii au mărturisit că situația de acum de pe Twitter le afecteză sănătatea mintală. 

Doug McNeall, un statistician care studiază situația schimbării climatice la Met Office Hadley Center de la Universitatea Exeter, a povestit că a luptat ani de zile cu cei care promovau teorii false despre încălzirea globală, însă acest lucru a venit cu un cost pentru sănătatea sa.

Un sondaj la care au participat 468 de oameni de știință internaționali în domeniul climei, publicat luna trecută de grupul Global Witness, a arătat că cercetătorii proeminenți sunt cei mai predispuși să se confrunte cu abuzuri. De asemenea, jumătate dintre cei care au publicat cel puțin 10 lucrări în domeniu au raportat că s-au confruntat cu hărțuirea online.

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday