Datele oficiale ale agenției de cercetare spațială Inpe au arătat că, în aprilie, 328,71 kilometri pătrați din pădurea Amazoniană braziliană au fost defrișați, o suprafață cu mult sub media de 455,75 kilometri pătrați înregistrată anul trecut.

Aprilie este a doua lună consecutivă de scădere a ratei defrișării. De altfel, de la începutul anului și până acum, suprafața de pădure amazoniană braziliană defrișată a scăzut cu peste 40%.

Momentul este important pentru președintele Braziliei, întrucât a câștigat alegerile de anul trecut cu promisiunea că va pune capăt defrișărilor, care au crescut mult în timpul mandatului fostului președinte, Jair Bolsonaro. Obiectivul asumat de actualul președinte trebuie atins până în 2030. Bolsonaro a redus atât fondurile cât și personalul din agențiile cheie care se ocupă de mediu, cerând în schimb intensificarea mineritului și a agriculturii în zonele protejate.

Acum însă, Lula da Silva este susținut în atingerea obiectivului și de alte state, precum Norvegia, Germania și SUA, care au contribuit la fondul Amazon. De altfel, la începutul lunii, Marea Britanie a donat către acesta 100 de milioane de dolari. 

Experții au spus că perioada în care se defrișează cel mai mult este iulie-septembrie și că o tendință descendentă clară în privința ratei defrișărilor poate fi luată în considerare abia la toamnă.   

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday