Polonia. Ministerul Apărării anunță că un obiect care zbura dinspre Belarus a intrat în spațiul aerian al țării. Se presupune că ar fi un balon de observație.

Ministerul Apărării a transmis pe pagina sa de Twitter că, în apropierea orașului Rypin, care se află în centrul Poloniei, contactul radar cu obiectul zburător a fost pierdut. La scurt timp, a anunțat că Forțele Teritoriale de Apărare au fost dislocate pentru a-l căuta. 

Polonia s-a confruntat cu alte două incursiuni în spațiul său aerian (două rachete, dintre care una hipersonică), de când Rusia a invadat Ucraina.

Prima a avut loc în noiembrie când două persoane au fost ucise, după ce o rachetă s-a prăbușit în estul țării. În urma examinărilor s-a ajuns la concluzia că aceasta era o rachetă antiaeriană lansată de pe teritoriul ucrainean.

A doua ar fi avut loc în luna decembrie, când o rachetă rusească a pătruns în spațiul aerian al țării, prăbușindu-se. Informațiile au fost făcute publice abia zilele trecute, după ce resturi din rachetă au fost găsite într-o pădure din nordul țării. 

Surse alternative: Reuters, The Washington Post

Folosim cookies