Ministerul Apărării a transmis pe pagina sa de Twitter că, în apropierea orașului Rypin, care se află în centrul Poloniei, contactul radar cu obiectul zburător a fost pierdut. La scurt timp, a anunțat că Forțele Teritoriale de Apărare au fost dislocate pentru a-l căuta. 

Polonia s-a confruntat cu alte două incursiuni în spațiul său aerian (două rachete, dintre care una hipersonică), de când Rusia a invadat Ucraina.

Prima a avut loc în noiembrie când două persoane au fost ucise, după ce o rachetă s-a prăbușit în estul țării. În urma examinărilor s-a ajuns la concluzia că aceasta era o rachetă antiaeriană lansată de pe teritoriul ucrainean.

A doua ar fi avut loc în luna decembrie, când o rachetă rusească a pătruns în spațiul aerian al țării, prăbușindu-se. Informațiile au fost făcute publice abia zilele trecute, după ce resturi din rachetă au fost găsite într-o pădure din nordul țării. 

Surse alternative: Reuters, The Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday