Pentru evenimentul care are loc sâmbătă, pe 13 mai, Rețeaua Națională a Muzeelor din România anunță un record absolut de participanți. Până în prezent sunt înscrise peste 311 de obiective culturale, dintre care 297 din România și 14 din Republica Moldova (care participă pentru prima dată).

Pe lângă București, unde societatea de transport a anunțat că suplimentează linia 361 cu un autobuz dedicat evenimentului, care va circula gratuit între orele 19:00 – 03:00 pe 13/14 mai, de Noaptea Muzeelor se pot vizita muzee și alte obiective din toată țara.

Lista participanților împărțiți pe orașe poate fi consultată AICI. Accesul la mare parte din muzee este gratuit.

La ediția cu numărul 19, participanții pot vizita expoziții, prezentări, proiecții, animații stradale și interioare, experimente și reprezentații artistice în muzee, în observatoare astronomice, în spații de catedrale, biserici și sinagogi, în teatre, în atenee, în mausolee, în primării, în castele, palate și cetăți, turnuri și bastioane, în biblioteci, în studiouri de creație, în centre culturale, în școli și universități, în case de licitații și târguri de artă.

Anul trecut, după doi ani în care evenimentul a fost anulat din cauza pandemiei, s-a înregistrat un număr record de persoane care au vizitat obiective culturale. În București s-au format cozi, iar biletele s-au epuizat după 3-4 ore de la deschidere.

Sursă: Noaptea Muzeelor

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday