Proprietarul Twitter a scris joi seara pe Twitter că a angajat un nou CEO, fără a menționa însă cine este acesta. “Va începe în aproximativ 6 săptămâni!”, a precizat Musk. Anunțul său vine cu câteva zile înainte de unul dintre cele mai mari evenimente ale anului pentru NBCU, în care compania își prezintă oferta pentru agenții de publicitate, la New York.

Potrivit WSJ, Musk este în discuții de mai mult timp cu Linda Yaccarino, șefa diviziei de publicitate de la NBC Universal. Aceasta lucrează pentru NBCU de mai bine de un deceniu, administrând venituri din reclame de peste 13 miliarde de dolair pe an, și este un susținător al reformării modului în care se măsoară eficiența campaniilor. În calitate de șef de vânzăril la NBCU, ea a jucat un rol cheie în lansarea serviciului de streaming Peacock al companiei, susținut de reclame.

După preluarea Twitter de către Musk, anul trecut, numeroase companii de publicitate și-au întrerupt bugetele alocate platformei de socializare, pe fondul îngrijorărilor că Musk ar putea reduce moderarea conținutului, ceea ce s-a și întâmplat. 

WSJ observă că, în calitate de director general al Twitter, Yaccarino se va confrunta cu mari și urgente provocări, inclusiv cu aducerea înapoi pe platformă a agențiilor care asigurau cea mai mare parte a veniturilor Twitter, înainte de venirea lui Musk. În 2021, anul de dinainte de preluarea rețelei de socializare de către Musk, publicitatea a reprezentat aproape 90% din veniturile companiei. Ulterior profitul a scăzut cu aproximativ 40%, în condițiile în care 37 dintre cele mai mari 100 de agenții de publicitate de pe Twitter nu au mai alocat niciun dolar, în primul trimestru al acestui an. 

Linda Yaccarino a realizat luna trecută un interviu cu Elon Musk, la o conferința din Florida, în timpul căreia l-a întrebat despre viziunea sa pentru Twitter, încercând chiar să îl încolțească cu privire la controversele create de propriile sale tweet-uri.

Musk a fost CEO-ul Twitter încă de când a cumpărat compania în octombrie anul trecut, însă a declarat că rolul său se va schimba în președinte executiv și director de tehnologie. Acum el precizează că nu va ceda controlul total asupra platformei, ci va păstra responsabilități pentru operațiunile de produs, software și sistem.

Sursă: The Wall Street Journal

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday