The Telegraph scrie în analiza sa că tot mai multe persoane din generația X amână cât mai mult momentul pensionării și nu sunt nici atrase de o viață mai liniștită. O parte din britanicii bogați, născuți în anii ‘60 – ’80, se apucă de studii, călătoresc sau își deschid propriile afaceri și ONG-uri. Publicația dă exemplul lui Trinny Woodall, care la 53 de ani  a pornit o afacere cu produse de frumusețe. În cinci ani, firma a ajuns să valoreze 180 de milioane de lire sterline.

Conform specialiștilor, energia femeilor din această categorie de vârstă vine din timpul liber pe care-l au la dispoziție și din faptul că în a doua parte a vieții, secreția de estrogen și progesteron scade, dar crește cea de testosteron.

Conștiente de acest lucru, unele bănci americane au creat diverse programe de internship pentru readucerea femeilor în câmpul muncii. Diana Godding, care la 50 de ani s-a angajat la JP Morgan Private Bank, a explicat: “Copiii au crescut mari, soțul este bine. (…) Acum am mai multă încredere în mine, fapt ce mi-a crescut încrederea în colegi și mi-a adus mai multe oportunități. Băncile au înțeles cu adevărat valoarea pe care o aduce faptul că femeile au posibilitatea de a-și construi o carieră”.

Revenirea la muncă la o vârstă mai înaintată nu numai că oferă venituri suplimentare, ci ajută și materia cenușie din creier, mai scrie The Telegraph. Acest lucru este valabil atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Cercetările publicate în Frontiers în 2021 au constatat că, cu cât o persoană mai în vârstă încearcă să învețe noi lucruri (cum ar fi să folosească noile tehnologii), va îmbătrâni mai bine.

“Vârsta ne afectează valorile. La 50+ ani, ne pasă mai puțin de eșec”, mai scrie publicația britanică. Autorul articolului notează că persoanele cu care a discutat s-au apucat să lucreze în domeniile de acum pentru că n-au putut la tinerețe, din cauza lipsei de pregătire și de experiență.

Analiză integrală pe The Telegraph

Foto: Monkey Business Images | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday