Ministrul polonez al Apărării s-a declarat nemulțumit că nu a fost informat despre racheta care a intrat în spațiul aerian al țării în decembrie, aflând despre aceasta abia după ce resturile au fost descoperite într-o pădure din nordul țării, în aprilie.

“S-a stabilit că, la 16 decembrie, Centrul de Operațiuni Aeriene subordonat Comandamentului Operațional a primit informații de la partea ucraineană despre un obiect care se apropia de spațiul polonez, care ar fi putut fi o rachetă. Conform constatărilor inspecției, Comandantul Operațional nu și-a îndeplinit obligațiile de informare a mea și a altor servicii prevăzute în proceduri cu privire la obiectul care a apărut în spațiul aerian polonez”, a declarat ministrul, după ce presa locală a relatat că racheta prăbușită aparținea Armatei Ruse.

Și prim-ministrul Poloniei a susținut joi că a auzit pentru prima dată în aprilie despre existența obiectului militar găsit într-o pădure poloneză.

Polonia este în alertă din cauza posibilității ca unele rachete să ajungă pe teritoriul țării, în special în urma incidentului de anul trecut, când două persoane au murit după ce o rachetă de apărare antiaeriană ucraineană a ajuns accidental pe teritoriul polonez.

Sursa: Reuters

Sursa foto: Odemll | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday