Muharrem Ince, al treilea candidat la președinție după rezultatele sondajelor de opinie (dar la mare distanță de Erdogan și Kilicdaroglu), s-a retras joi din cursa electorală, pe motivul a ceea ce acesta a numit “o campanie de calomnie” împotriva sa.

Mă retrag din această cursă. Fac acest lucru pentru țara mea. Nu vreau ca ei (opoziția) să dea vina pe mine când vor pierde alegerile, a declarat Muharrem Ince. Unele personalități politice din opoziție se temeau de faptul că intrarea în cursa pentru președinție a lui Ince ar putea afecta numărul persoanelor care votează pentru reprezentantul opoziției, Kemal Kilicdaroglu. 

Presa internațională scrie acum că șansele lui Kilicdaroglu de a-l îndepărta pe Erdogan de la putere au crescut considerabil, iar principala piață bursieră din Turcia a început să crească la aflarea veștii. 

Kemal Kilicdaroglu, în vârstă de 74 de ani, conduce o alianță de șase partide de opoziție, iar ultimele sondaje de opinie îi acordă 49% din voturi. Deși Muharrem Ince a obținut doar o mică parte din voturi la sondajele de opinie, susținătorii opoziției speră că retragerea acestuia va fi suficientă pentru a-i oferi lui Kilicdaroglu peste 50% din voturi, procentul necesar pentru a câștiga alegerile prezidențiale direct din primul tur.

Surse: CNN, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday