Decizia Băncii Angliei de a majora dobânda de referință la 4,5% vine după ce Rezerva Federală a SUA și Banca Centrală Europeană au luat măsuri similare, în încercarea de a combate inflația.  ”Comitetul [de politică monetară] a votat pentru majorarea dobânzii de referință cu 0,25 puncte procentuale, la 4,5%, în această întâlnire”, a anunțat Banca Angliei. Este a XII-a majorare la rând.

Banca Angliei a fost prima bancă centrală importantă din lume care a majorat ratele dobânzilor după pandemia din decembrie 2021, însă inflația a rămas ridicată în Regatul Unit, din cauza creșterii prețurilor alimentelor și energiei. Conform datelor de luna trecută, rata anuală a inflației a scăzut la 10,1% în martie, de la 10,4% în februarie. Cu toate acestea, inflația este mult mai mare decât în Statele Unite și Europa. Prețurile alimentelor în Regatul Unit au crescut cu 19,2% față de anul precedent, cea mai mare creștere din ultimii 45 de ani, pe fondul scumpirii pâinii și cerealelor.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday