Concret, instituția europeană transmite că, în perioada septembrie 2018 – februarie 2023, persoanele și firmele suspectate au folosit documente false și inexacte pentru a obține fonduri europene în vederea înființării unei companii cu caracter agricol. În total, suspecții ar fi primit pe nedrept în jur de 1,9 milioane de euro, din care prejudiciul efectiv cauzat depășește 1,7 milioane de euro, în condițiile în care acordarea celor 200 de mii de euro a fost blocată de demararea anchetei EPPO.

Parchetul European mai transmite că sunt investigați administratorul societății care a primit fondurile europene, deputat în Parlamentul României, societatea beneficiară a fondurilor, alți doi administratori ai acestei companii, un contabil, un inginer de șantier și o altă firmă. 

Cele cinci persoane și societățile comerciale pe care le reprezintă sunt acum acuzate de fraudă și fals în acte. De asemenea, mai transmite EPPO, au fost inițiate ordinele de înghețare a celor 1,7 milioane de euro din conturile suspecților.

Sursa: EPPO

Sursa Foto: Senatorjoanna | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday