Direcția Generală Anticorupție din Ministerul de Interne a reținut trei persoane, care în 2022 au format un grup infracțional organizat pentru a vinde heroină. După ce cumpărau cantitățile de drog, grupul îl amesteca cu alte substanțe și vindea pachețelele în București, la persoane în care aveau deplină încredere.

Unul dintre inculpați este ofițer de poliție judiciară. Acesta este bănuit că, între noiembrie 2022 și aprilie 2023, a sprijinit grupul infracțional. Concret, l-a informat pe unul dintre membri că este vizat într-un dosar penal și l-a sfătuit cum să acționeze pentru a nu fi tras la răspundere. În aprilie, după deturnarea unui transport de un kilogram de heroină, ofițerul nu a luat acțiunile necesare în dosarul pe care-l instrumenta. Din nou, i-a sfătuit pe ceilalți doi cum să acționeze.

Alte fapte de care se fac vinovați cei tre sunt luare și dare de mită, favorizarea făptuitorului, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, accesarea ilegală a unui sistem informatic și conducere cu permisul suspendat. DGA a detaliat acuzațiile, în comunicatul de presă: “În realizarea aceleiași rezoluții infracționale, la sfârșitul lunii martie 2023, a primit de la liderul grupului infracțional organizat mai multe bunuri și, la data de 22.04.2023, a acceptat promisiunea acestuia de a-i da un telefon mobil, pentru a-l avertiza (prin divulgarea de informații cunoscute în virtutea atribuțiilor de serviciu), a-l proteja (prin neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cauze penale care îl priveau sau în cauze penale care priveau persoane din anturajul acestuia, aflate în instrumentarea sa) și a-l favoriza (prin sprijinul acordat în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor în cauze penale care îl priveau sau în cauze penale care priveau persoane din anturajul acestuia și în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală), în legătură cu activitățile de trafic de droguri de mare risc desfășurate de acesta și ceilalți membri ai grupului infracțional din care acesta făcea parte”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday