Aproximativ zece activiști au reușit să intre în sala unde se desfășura adunarea anuală a acționarilor producătorului german Volkswagen. Între ei, o femeie aproape dezbrăcată, ce avea pictată pe spate expresia “Dirty Money” (Bani Murdari) a întrerupt discursul directorului general VW,  Oliver Blume, iar ceilalți au aruncat cu prjitur în direcția membrilor consiliului de administrație al Porsche.

În piața din fața clădirii în care s-a desfășurat adunarea acționarilor Volkswagen, poliția a intervenit pentru îndepăratrea activiștilor care s-au lipit de pământ în semn de protest față de poluarea produsă de motoarele cu carburație, VW fiind cel mai mare producător european.

Activiștii pentru drepturile omului au arătat că VW închide ochii la abuzurile la care sunt supuși locuitorii provinciei Xinjiang din China, unde compania are o mare facilitate de producție. Volkswagen a declarat că nu a găsit nicio dovadă de încălcare a drepturilor omului la fabrica sa din Xinjiang.

Sursă alternativă: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday