Conform DNA, faptele au avut loc în perioada 2007 – 2021. Mircea Minea este pus sub acuzare pentru abuz în serviciu în formă continuată, cu producerea de consecințe deosebit de grave. Concret, explică DNA, acesta ar fi încheiat cu clubul de fotbal contracte de finanțare nerambursabilă, fiind efectuate de la bugetul local plăți de 37,4 milioane de lei în favoarea clubului.

De asemenea, este acuzat că a închiriat clubului două baze sportive aflate în proprietatea Primăriei Chiajna, “în schimbul unei chirii substanțial de mici (ex. 100 lei/lună pentru baza sportivă și 7,65 euro/oră pentru stadion) față de chiria de piață”, precizează procurorii, care adaugă că astfel, primăria a fost prejudiciată cu 7,5 milioane de lei.

“Precizăm că, în cadrul clubului de fotbal respectiv, inculpatul a avut calitățile de membru fondator și președinte al consiliului director (aceasta din urmă, până la data de 14.01.2015). Prin demersurile arătate mai sus, inculpatul Minea Mircea a cauzat primăriei Chiajna un prejudiciu în valoare totală de 44.999.953 lei, sumă ce constituie totodată un folos material necuvenit pentru clubul sportiv respectiv”, conchid procurorii.

Foto: Mircea Minea Facebook

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday