Ofensiva ucraineană s-a desfășurat ieri, chiar în timp ce rușii aniversau la Moscova Ziua Victoriei și este confirmată de imagini filmate din dronă și difuzate de Armata Ucraineană. Biziday nu va difuza clipul video, pentru că acestea conține scene explicite cu victime ale bătăliei.

Ele arată un atac ucrainean cu blindate și infanterie, care penetrează liniile ruse. Potrivit unei declarații a liderului mișcării Azov, două companii ale Armatei Ruse și una a grupării Wagner au fost distruse, iar numeroși soldați ruși au căzut prizonieri.

Într-un clip video difuzat de liderul Wagner, acesta spune că Armata Rusă a fugit și că, din aceasta cauză el a pierdut 500 de oameni, iar ucrainenii au cucerit trei kilometri pătrați. Deși Ucraina nu și-a exprimat niciodată dorința de a elibera mai mult decât propriul teritoriu, Prigojin avertizează că, “dacă frontul va intra în colaps, ucrainenii vor veni până la Rostov” (în Rusia).

Prigojin acuză Ministerul Apărării din Rusia (pe care îl numește “Ministerul Dramei din Rusia”) că se concentrează pe conflictele interne în loc să lupte, iar la final spune că războiul va fi pierdut și urează ironic tuturor rușilor “o zi națională fericită”. Săptămâna trecută el a amenințat că își retrage trupele de la Bakhmut dacă nu primește muniție, dar a revenit ulterior asupra acestei intenții.

Sursă alternativă: ISW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday