La scurt timp după arestarea fostului prim-ministru, Imran Khan, acuzat de corupție, câteva sute de persoane au blocat drumul principal de acces în capitala Islamabad. Proteste violente au izbucnit și în Rawalpindi, Lahore, Karachi, Gujranwala, Faisalabad, Multan, Peshawar și Mardan. Cel puțin o persoană a fost ucisă în ciocnirile cu poliția.

Imaginile de pe rețelele de socializare arată că protestatarii au intrat cu forța într-un complex militar din Lahore, unde locuiesc ofițerii armatei, iar cartierul general al garnizoanei din Rawalpindi a fost luat cu asalt. Trupele nu au ripostat. În Peshawar, clădirea Radio Pakistan a fost incendiată.

În Islamabad poliția a interzis temporar adunările, iar datele mobile au fost întrerupte la nivel național, din ordinul Ministerului de Interne. În Karachi și Rawalpindi, s-au produs ciocniri între poliție și susținătorii lui Imran Khan.

Prim-ministru până anul trecut, Imran Khan a fost arestat de forțele de securitate în momentul în care s-a prezentat pentru o depoziție, în fața Curții Supreme. Khan susține că anchetarea sa este instrumentată politic cu ajutorul serviciului de informații și că un general al acestuia ar fi fost implicat în tentativa de asasinat împotriva sa, din noiembrie anul trecut.

Sursă alternativă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday