Ajutorul militar anunțat de Statele Unite este al 37-lea de la începutul războiului. Acesta include sisteme suplimentare de apărare aeriană și muniții, echipamente pentru a integra lansatoarele, rachetele și radarele de apărare aeriană de producție occidentală cu sistemele Ucrainei, muniție pentru drone, cartușe de artilerie de 155 mm, servicii comerciale pentru imagini prin satelit și sprijin pentru activități de formare și întreținere.

”Acest pachet subliniază angajamentul continuu al SUA de a îndeplini cerințele cele mai urgente ale Ucrainei prin angajarea de capacități critice pe termen scurt, cum ar fi sistemele de apărare aeriană și munițiile, consolidând totodată capacitatea forțelor armate ale Ucrainei de a-și apăra teritoriul și de a descuraja agresiunea Rusiei pe termen lung”, precizează Departamentul american al Apărării.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday