Pakistan. Fostul prim-ministru Imran Khan a fost arestat de forțele paramilitare. A fost ridicat direct de la Înalta Curte din capitală, unde era judecat pentru corupție.

Imran Khan venea la instanța supremă pentru a se prezenta la termen, într-o anchetă în care era acuzat de corupție. Un martor a declarat pentru agenția Reuters că la scurt timp după ce Khan a intrat pe porțile Înaltei Curți, după el au venit contingentele forțelor paramilitare cu transportoare blindate. 

Informația a fost confirmată de un reprezentant de rang înalt al partidului din care face parte fostul premier. Reprezentantul a explicat că arestarea a fost făcută de de agenții Biroului Național de Responsabilitate, care este organismul anticorupție al țării.

Khan a pierdut funcția de prim-ministru în urma unei moțiuni de cenzură, în aprilie anul trecut. Acesta susține că evenimentele reprezintă o conspirație occidentală împotriva lui. În noiembrie, când ținea un discurs la un miting organizat de partidul său, a fost împușcat în picior, într-o aparentă tentativă de asasinat. 

Surse alternative: Reuters, The Guardian

Sursa Foto: Jahanzaib Naiyyer / Dreamstime

Folosim cookies