Incidentul a avut loc în largul orașului Tanur din statul Kerala. Autoritățile locale spun că ambarcațiunea s-a răsturnat din cauza supraaglomerării, întrucât la bordul său se aflau aproape 40 de persoane. Alte zece persoane au fost duse la spital, patru dintre ele în stare critică. 

Ministrul pentru Dezvoltare Portuară din Kerala a avertizat că încă mai sunt persoane prinse în interiorul bărcii, care a rămas blocată în ape noroioase. Ministrul Sportului a explicat că printre victime sunt și copii, care veniseră să se plimbe cu barca în timpul vacanței școlare.

Potrivit presei indiene, luni a fost declarată zi de doliu. Narendra Modi, premierul Indiei, s-a declarat “îndurerat de pierderile de vieți omenești”. Accidentele de navigație sunt frecvente în India, scrie presa internațională, pentru că multe ambarcațiuni sunt supraaglomerate și nu au echipamente de siguranță adecvate.

Surse alternative: Reuters, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday