Andrii Yermak, șeful biroului președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a anunțat că salută eliberarea a 45 de luptători ai batalionului Azov, capturați în timpul bătăliei pentru orașul-port Mariupol. Rusia a transmis că trei dintre piloții săi au fost eliberați de Kiev, iar ministerul rus al Apărării a precizat că eliberarea acestora a venit “în urma a unui proces dificil de negociere“. Niciuna dintre părți nu a oferit alte detalii.

Potrivit lui Yermak, printre prizonierii ucraineni eliberați se numără și trei femei, iar unii militari s-au căsătorit în timp ce luptau pentru orașul Mariupol, dar și un soldat capturat de ruși în urmă cu doi ani și jumătate, în timpul operațiunii de la Șirokine.

De la invadare Ucrainei de către Rusia, între cele două state au avut mai multe schimburi de prizonieri, în care câteva sute de soldați au fost eliberați.

Surse alternative: Reuters, Ukrinform

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday