Da, am doborât o rachetă Kinjal <<de neegalat>>! S-a întâmplat în timpul atacului din noaptea de 4 mai, deasupra regiunii Kiev. Racheta Kh-47 a fost lansată de un MiG-31K, care a decolat de pe teritoriul Rusiei“, a transmis pe canalul de Telegram Mikola Olesciuk, comandantul Forțelor Aeriene ale Ucrainei. Acesta a mai adăugat că racheta Kinjal a fost doborâtă de un sistem de apărare aeriană Patriot. Kh-47 Kinjal este o rachetă balistică hipersonică.

Afirmațiile vin după ce, vineri, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Iurii Ignat, respinsese vehement informațiile pe această temă apărute în publicația Defense Express. Olesciuk a reiterat necesitatea ca presa să nu facă publice informații care pot fi folosite de Rusia.

Luna trecută, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, a afirmat că sistemele Patriot vor fi esențiale pentru apărarea infrastructurii critice împotriva rachetelor balistice: “O apărare aeriană și antirachetă pe mai multe niveluri, realizată cât mai curând posibil, este prioritatea noastră. (…) Sistemele Patriot creează o capacitate care nu exista înainte, de a elimina ținte balistice”.

Surse alternative: CNN, Pravda.ua, Ukrinform

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday