CEC Bank precizează că veniturile nete din dobânzi au însumat 1,54 miliarde de lei, cu 43% mai mari față de 2021, iar această creștere a avut loc în contextul majorării inflației și a dobânzilor interbancare, ”evoluții care s-au reflectat atât în dobânzile percepute la credite, cât și în bonificațiile oferite pentru depozite”. Veniturile nete din comisioane au însumat 313,9 milioane de lei.

Activele băncii s-au majorat anul trecut cu 22%, la 61,8 miliarde de lei. Portofoliul de credite al CEC Bank a ajuns la 29,3 miliarde de lei, în creștere cu 14% față de 2021

Pe de altă parte, cheltuielile cu dobânzile aferente depozitelor atrase de la clienți au crescut cu 87%, în contextul majorării cu circa 25% a volumului depozitelor atrase, până la 52,4 miliarde de lei, segmentul populației având cea mai mare pondere (59%) în totalul surselor atrase.

CEC Bank a continuat și în 2022 programul de transformare și modernizare și a investit în digitalizarea produselor și serviciilor bancare. În același timp, am jucat un rol activ la creșterea gradului de incluziune financiară din România, oferind consiliere și acces la servicii bancare prin intermediul rețelei teritoriale CEC Bank, cu peste 1 000 de unități bancare – cea mai extinsă din România. În 2022, am reușit să atragem peste 165 000 de noi clienți, am crescut numărul de utilizatori ai canalelor digitale cu 54% și am asistat la majorarea cu aproape 75% a volumului de operațiuni prin canalele digitale, care au depășit pentru prima oară pragul de 100 de miliarde de lei. CEC Bank a continuat să fie un finanțator activ al economiei, cu finanțări de peste 12,5 miliarde de lei acordate companiilor și persoanelor fizice”, a declarat Bogdan Neacșu, Președinte CEC Bank.

Foto: Facebook/@cecbank

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday