În jurul orei 08:50, serviciile de urgență au primit un apel cu privire la un incendiu la rafinăria Ilsky Oil. Incendiul a fost stins, înainte de intervenția pompierilor. Din primele informații, nu s-au înregistrat morți sau răniți, au transmis autoritățile locale, citate de agenția TASS.

Rușii susțin că incendiul a fost cauzat de un atac cu dronă, fără însă a oferi detalii. Angajații rafinăriei au fost evacuați, iar în urma incendiului, nu există riscuri de poluare a aerului.

Rafinăria Ilsky este situată în apropierea portului Novorossisk de la Marea Neagră, în regiunea Krasnodar, și a mai fost cuprinsă de un incendiu și joi, tot după un atac cu dronă, după cum au susținut autoritățile. În ultimele zile, au fost semnalate numeroase incendii la terminalele petroliere din Rusia, iar autoritățile au dat vina tot pe atacuri cu dronă.

Surse: Reuters, TASS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday