Update: Agențiile de presă din Serbia transmit că adolescentul, în vârstă de 21 de ani, a fost în cele din urmă prins de polițiști, după 8 ore de căutări, la aproximativ 60 de km de locul atacului. Din primele informații, tânărul ar fi furat arma tatălui său, de profesie militar.

Știrea inițială:

Atacul a avut loc joi seara în mai multe sate de lângă orasul Mladenovac, la 60 km, la sud de Belgrad. Un bărbat de 21 de ani a deschis focul cu o mitralieră, dintr-o mașină aflată în mișcare, succesiv, în trei localități diferite. Șapte dintre răniți sunt în stare critică.

Poliția a înconjurat o pădure în care se presupune că se ascunde atacatorul, iar zona este survolată de elicoptere și drone.

Miercuri, un elev de 13 ani a împușcat opt colegi și un agent de securitate, într-o școală primară din Belgrad, iar Serbia se află acum în trei zile de doliu național.

The Guardian observă că tragedia de miercuri a stârnit și o dezbatere despre starea generală a națiunii sârbe, după decenii de crize și conflicte ale căror consecințe au creat o stare de insecuritate și instabilitate permanentă, alături de diviziuni politice profunde.

Sursă alternativă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday