Polonia va înființa un centru pentru a repara și a produce lansatoare de rachete HIMARS, în acest an. Ministrul polonez al Apărării sugerează că “va deservi şi alte țări europene”.

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak a declarat că grupul american Lockheed Martin este gata să coopereze cu industria de apărare poloneză pentru a crește producția de lansatoare HIMARS.

În cursul acestui an, vom crea un centru HIMARS, similar cu centrul Abrams care funcționează deja în Polonia […] Presupunerea noastră este că hub-ul nu va folosi doar Poloniei, ci și altor state europene”, a adăugat ministrul

Blaszczak a mai anunțat că primele lansatoare HIMARS comandate de la SUA în 2019 vor fi livrate în următoarele săptămâni. În urmă cu trei luni, Washington a aprobat o potențială vânzare către Varșovia de rachete cu rază lungă de acțiune, proiectile și lansatoare. De asemenea, Departamentul de Stat și Congresul American au aprobat vânzarea a încă 500 de lansatoare, care vor fi montate pe camioane poloneze Jelcz. Ministrul s-a declarat optimist că un acord va fi semnat curând.

Surse alternative: Reuters, PAP

Folosim cookies