Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak a declarat că grupul american Lockheed Martin este gata să coopereze cu industria de apărare poloneză pentru a crește producția de lansatoare HIMARS.

În cursul acestui an, vom crea un centru HIMARS, similar cu centrul Abrams care funcționează deja în Polonia […] Presupunerea noastră este că hub-ul nu va folosi doar Poloniei, ci și altor state europene”, a adăugat ministrul

Blaszczak a mai anunțat că primele lansatoare HIMARS comandate de la SUA în 2019 vor fi livrate în următoarele săptămâni. În urmă cu trei luni, Washington a aprobat o potențială vânzare către Varșovia de rachete cu rază lungă de acțiune, proiectile și lansatoare. De asemenea, Departamentul de Stat și Congresul American au aprobat vânzarea a încă 500 de lansatoare, care vor fi montate pe camioane poloneze Jelcz. Ministrul s-a declarat optimist că un acord va fi semnat curând.

Surse alternative: Reuters, PAP

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday