Avril Haines, șefa Comunității de Informații a Statelor Unite, a adăugat că, în cazul în care Rusia nu va începe o mobilizare obligatorie în perioada următoare și nu va obține provizii de muniție de la statele partenere, precum Iran, nu va putea să susțină nici operațiuni modeste. Rușii au câștigat mai puțin teritoriu în aprilie decât în oricare dintre lunile precedente.

Totuși, Haines nu consideră că situația neprielnică în care se află Putin l-ar putea determina să vrea să negocieze un armistițiu anul acesta. De asemenea, crede că este puțin probabil ca Rusia să recurgă la armele nucleare, în ciuda lipsei progreselor pe câmpul de luptă.

Totuși, forțele ruse au început să pregătească deja noi poziții defensive în așteptarea contraofensivei Ucrainene, a mai precizat Haines.

În ceea ce privește ambiția lui Putin de a porni o ofensivă în teritoriile deja ocupate din Ucraina cu scopul de a-și spori controlul în zonă, oficialul american a spus că este posibil ca acestea să fi fost deja abandonat.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday